Pages Menu
Rss
Categories Menu

Napisany przez dnia Kwi 13, 2017 w Informacje | 0 komentarzy

Wyposażenie gastronomii

Wyposażenie gastronomii

Zdarza się, że prowadząc przez lata tą sama działalność, tracimy biznesową intuicję i dopiero w momencie problemów z rentownością przedsięwzięcia zauważamy, że konkurencja pozostawiła nas w tyle a prowadzony przez nas biznes wymaga zmian i inwestycji. Szczególnie często zdarza się tak w branżach, w których działalność opiera się na tradycyjnym modelu pracy. Przykładem takiej branży jest gastronomia. Bywa, że ktoś przez lata prowadzi znaną i lubianą restaurację, stołówkę lub firmę garmażeryjną i nagle zauważa, że z niezrozumiałych dla niego powodów, sprzedaż spada a stali klienci pojawiają się coraz rzadziej. Analizując przyczyny takiego stanu, często okazuje się, że winą jest brak inwestycji w odpowiednie wyposażenie kuchni gastronomicznej. Podczas gdy konkurencja zainwestowała w sprzęt, nasz lokal działa nieefektywnie, a tracące sprawność urządzenia psuja smak i wygląd serwowanych posiłków. Stosowanie starych mało wydajnych pieców i lodówek, przekłada się dodatkowo na wysokie zużycie energii. Opór przed ich wymianą, w długofalowej perspektywie, nie przynosi oszczędności, a zamiast tego winduje koszty działalności. W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego, niż wybrać się na zakupy i zadbać o lepsze wyposażenie gastronomii. Jeśli dawno nie inwestowaliśmy w sprzęt, wielość akcesoriów i urządzeń na jakich opiera się nowoczesna kuchnia gastronomiczna, może przyprawić o zawrót głowy. Podczas gdy kiedyś wyposażenie kuchni gastronomicznej opierało się na lodówce, piecu, kilku garnkach i patelni, teraz na nowoczesne wyposażenie gastronomii składa się wiele wyspecjalizowanych urządzeń. Nowe piece, kuchnie i lady chłodnicze gwarantują nie tylko świeżość potraw, ale są też dużo mniej energochłonne i prostsze w obsłudze. Ponadto na rynku pojawiło się wiele udogodnień, takich jak na przykład taborety gazowe i wózki grilowe, które sprawiają ze praca staje się mniej męcząca i dużo wygodniejsza dla personelu restauracji. Nowoczesna kuchnia gastronomiczna, dzięki zastosowaniu nowych urządzeń, pozwala na wprowadzanie do menu wielu nowych potraw oraz stosowanie zasad modnej ostatnio kuchni fusion. Nowe technologie gotowania sprawiają też, że potrawy są zdrowsze, bogatsze w składniki odżywcze i mniej kaloryczne. W ten sposób, unowocześnienia w kuchni zapewniają wzrost konkurencyjności. Dzięki temu możliwe staje się nie tylko utrzymanie starych, ale też pozyskanie nowych klientów.

Reklama: kuchnie-wyposazenie.pl

VN:F [1.9.22_1171]
Oceny: 0.0/10 (0 głosów)
VN:F [1.9.22_1171]
Oceny: 0 (z 0 głosów)